Over Leen

Over Leen

Leen Wuyts - Vroedvrouw & Lactatiekundige
Leen Wuyts - Vroedvrouw & Lactatiekundige

Ik ben Leen Wuyts, een gepassioneerde vroedvrouw sinds 2006. Samen met mijn man Wouter, mijn rots in de branding, ontfermen we ons over onze fantastische tweeling Olivia en Arthur.

Ik was als kind al heel erg geboeid door het menselijk lichaam en de medische wetenschap. Later evolueerde dat naar een grote interesse voor alle aspecten van zwangerschap, geboorte en borstvoeding.

Al jaren had ik de droom om mijn eigen praktijk op te starten om als zelfstandige vroedvrouw aan de slag te gaan. Omdat borstvoeding zo’n belangrijke rol heeft in het moederschap en geïnspireerd door mijn eigen borstvoedingsverhaal, heb ik er voor gekozen om mijn kennis verder uit te diepen met een postgraduaat lactatiekunde. Met mijn vaardigheden en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, heb ik in 2021 de stap gezet om mijn droom te laten uitkomen.

Mijn eigen ervaring met zwanger zijn, mama worden, borstvoeding geven en alles daarrond heeft die passie alleen maar versterkt. Maar door de zorg voor onze prematuur geboren tweeling heb ik ook gemerkt dat het niet altijd van een leien dakje loopt en dat het ouderschap soms uitdagingen met zich meebrengt. Door dit te beleven heb ik nog beter beseft hoe waardevol professionele begeleiding en warme ondersteuning zijn in deze intense periode uit iemands leven.

Zowel in mijn persoonlijke als professionele leven hou ik ervan connectie te leggen met mensen vanuit een warme en open ingesteldheid. Met een groot inlevingsvermogen en zonder oordeel wil ik (aanstaande) ouders een helpende hand aanreiken zodat er ruimte is om een vertrouwensband te ontwikkelen. Ik bied graag zonder haast een luisterend oor, zodat mensen hun verhaal kunnen vertellen en we samen de tijd nemen om op maat te zoeken naar de beste aanpak.